Blog #5 – Positief getest op Corona & quarantaine tijd

Beste allemaal,

Welkom op mijn website. Ik zal proberen om iedere week minimaal 1 blog of vlog te posten. Dit kan over van alles gaan. Dit keer gaat het over de laatste dagen van september 2020 en de eerste week van oktober 2020.

Op zondag 27 september gingen papa en ik flink aan de slag met onze tuin. Dit moest op zondag gebeuren, want wij hadden het vaak genoeg uitgesteld. Het gezegde: Van uitstel komt afstel mocht hier niet voor op gaan! Na een middag en avond hard werken was onze tuin schoon en kunnen we het gerust gaan bijhouden in de toekomst.
Maandag 28 september was mijn vrije dag: boodschappen gedaan, getraind en relax thuis doorgebracht. Echter, voelde ik mij na het trainen bij Basic Fit niet lekker.. Ik ben direct naar huis gegaan en kon hierdoor helaas niet naar mama.

Op dinsdag 29 september(de dag na de persconferentie van Rutte en De Jonge) belde ik naar het 0800 nummer om een afspraak te maken. Er was in mijn regio alleen plek vanaf donderdagochtend. Ik ben uiteindelijk tot donderdagochtend 1 oktober om 10:30 getest. Ik ben de dagen erna niet meer langs mama geweest en heb mij aan de regels gehouden. Maar na 48 uur had ik nog steeds geen uitslag. Ik besloot zelf te bellen met de GGD Kennemerland, maar geen gehoor. Toen besloot ik het 0800 nummer te bellen, maar de medewerker van de telefoonlijn kon mij ook geen informatie verschaffen.
Uiteindelijk werd ik op zondag 4 oktober(na ongeveer 75 uur na de test) gebeld door de GGD Amsterdam, met de mededeling: U bent positief getest op het Coronavirus. Ik was onderweg naar Rotterdam in de auto toen ik het nieuws hoorde, ik ben direct omgekeerd naar huis. Ik heb het verpleeghuis, mijn naasten allemaal op de hoogte gebracht.

Het verpleeghuis Berkenstede heeft direct actie ondernomen en mama in isolatie gezet en getest. Gelukkig bleek dat mama negatief werd bevonden. Maar uit voorzorg werd zij ook 10 dagen in quarantaine gezet. De quarantaine periode van mama ging in op zondag 4 oktober en eindigt op woensdag 14 oktober. Dit had ook gevolgen voor haar m.b.t. dialyseren. Zij moest dan ook in een aparte Covid-kamer dialyseren.

Hoe moest dit nou verder voor mij?
Ik moest vanaf het moment van mijn eerste ziektedag 10 dagen in quarantaine. Dat was maandag 28 september(ik voelde mij op dat moment niet lekker). 10 dagen na 28 september kwam neer op woensdag 7 oktober. Dit hield in praktijk in dat ik 3 dagen in quarantaine moest en 24 uur klachtenvrij moest zijn op woensdag 7 oktober, zodat ik vanaf donderdag 8 oktober weer uit huis mocht. Maar we kregen nog meer slecht nieuws te verwerken. Papa is dinsdag 6 oktober gaan testen en kreeg op donderdag 8 oktober een belletje dat hij positief werd getest. Dit hield voor mij ook in dat ik langer in quarantaine moest, want ik woon samen met mijn vader. Dit betekent dat ik tot zondag 18 oktober in quarantaine moest blijven.

Hoe pakte ik de quarantaine tijd in combinatie met werk of andere verplichtingen?
Vanaf dinsdag 29 september werk ik thuis. Mede dankzij mijn werkgever Meijers Assurantien, die snel anticipeerde en ervoor zorgden dat snel vanuit huis kon werken.
En m.b.t. vergaderen voor SOHAM of de afsluitende training voor Take Charge deed en doe ik dit via ZOOM of Google Meet.

Dat was mijn vijfde blog alweer!
Vond je dit nou leuk? Deel het met je familie, vrienden, kennissen, collega´s en andere geinteresseerden!

Soso lobi,

Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!