Blog #6 After quarantaine, Corona hits PSV & 90 Seconds

Met het schrijven van deze blog blik ik nog één keer terug op de afgelopen maand oktober. Wat is deze maand voorbij gevlogen! Van zondag 4 oktober tot en met zondag 18 oktober ben ik keurig thuis gebleven, maar hoe ging het eigenlijk met de zorg omtrent mama? Wie zorgde voor haar? Wie bracht het eten voor haar? Daar ga ik hieronder verder op in.

Zorg voor mama in mijn quarantaine tijd
Tijdens mijn quarantaine tijd belde ik iedere dag minimaal twee keer met mama. De eerste keer rond de ochtenduren, de tweede keer rond de avonduren. Verder had ik nauw contact met mijn tante en oom die vlakbij mij wonen. Mijn tante maakte het eten en mijn oom bracht het dan naar het verpleeghuis toe. Vanuit de receptie kwam het dan bij mama terecht en zo had ze iedere dag toch lekker eten. Ik ben mijn tante en oom heel erg dankbaar dat zij deze taken van mij overnamen. #waardering

MDO, de huidige situatie van mama
Zoals ik in blog #4 al aankondigde had ik op donderdag 1 oktober voor de quarantaine tijd een telefonisch overleg met alle medische specialisten rondom mijn moeder, beter bekend als het MDO. Daaruit bleek dat mama de afgelopen 3 maanden niet heel veel achteruit is gegaan en dat ze redelijk op hetzelfde niveau is gebleven. Dat is dezelfde conclusie die ik trok. Daarnaast hebben wij gesproken over wat details van de zorg en wat mama fijn vindt en niet fijn vindt.  Kortom, het gaat goed met haar. Stabiliteit is in deze vooruitgang en ik ben er trots op dat mama in deze moeilijke tijd volhoudt.

Maandag 19 oktober
De eerste dag dat ik weer buiten was, toch een beetje wennen – maar ik moest en zal mama gaan zien. Op zo een eerste dag is het altijd even spannend en wennen – daarom besloot ik het bezoek te gaan opbouwen. Zo was ik op deze maandag om 14:00 uur bij de ingang van Berkenstede en mama werd om 14:30 opgehaald. Op 1,5 meter en met mijn mondkap op hielp ik mama. Ze had me ontzettend gemist en het was wederzijds. #herenigd.

Coronavirus hits PSV
Net toen ik weer naar buiten mocht, ging het vanaf 21 oktober mis met PSV. Vele selectie spelers/stafleden van PSV 1 waren positief getest. De situatie is zo erg dat PSV afgelopen week (29/30/31 oktober) een verzoek had ingediend om de wedstrijd van zondag 1 november te verplaatsen. Echter, hield de KNVB voet bij stuk en gaven PSV geen coulance. 

Als groot fan van PSV vond ik dat heel erg. Je hebt het gevoel dat de KNVB niet neutraal is, want andere wedstrijden kon de KNVB wel verplaatsen.
Zie RKC – PEC Zwolle bijvoorbeeld eerder in oktober.  

Het vreemde is wel dat de wedstrijd van Jong PSV – Cambuur niet doorgaat, want de KNVB heeft bij dit duel het verzoek wel ingewilligd. De regel die de KNVB heeft opgesteld voor de competitieduels in de Eredivisie: “Mocht een team 13 spelers(2 keepers) bij elkaar kunnen krijgen, dan dient de wedstrijd gewoon gespeeld te worden.¨

Aan deze regel zit wel een kanttekening. Want als een Europees spelende ploeg geen team op de been kan brengen in Europese wedstrijden dan verlies je de wedstrijd met 3-0. PSV is huiverig voor dit scenario. Daarom staat de wedstrijd van aankomende donderdag onder hoogspanning vanuit Eindhovens perspectief. Het is afwachten hoe de spelers uit de testen van woensdag en donderdag komen. Wordt vervolgd!

90 Seconds
Afgelopen donderdag was ik te gast bij de heren van 90 Seconds Football. Ik nam het op tegen Ravish. Een geduchte tegenstander. Wij streden om de titel “Voetbalkenner van de Week.” Wil je weten hoe dit afliep? Bekijk het filmpje dan hier: 90 Seconds – SE2 aflevering 6

Dit was alweer blog #6

Vond je deze blog nou leuk? Deel het met je familie, vrienden, kennissen, collega´s en andere geinteresseerden!

Soso lobi,

Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!