Blog #7 Een week vol gebeurtenissen met primeurs

Met het schrijven van deze blog blik ik terug op de afgelopen week. Een week vol gebeurtenissen, zoals de Amerikaanse verkiezingen, mijn eigen KVK inschrijving en voor PSV een spannende week gezien de vele corona gevallen. Hoe verliepen deze gebeurtenissen? Daar ga ik hieronder verder op in.

Mama update
But first things first, de gezondheid van mama. Zij maakt het goed, ze is stabiel en wordt goed in de gaten gehouden door zowel het verpleeghuis als ikzelf. Ik ben deze week iedere dag naar haar toe geweest om even te peilen hoe ze het maakt. Iedere dag zie ik weer hoe sterk ze is en dat geeft mij ook de kracht om door te gaan! Een aandachtspunt is haar sonde. Als daar meer over bekend is – zal ik jullie daarover vertellen. Wordt vervolgd.
 
KVK Inschrijving
Donderdag 5 november was het dan zover; the next chapter! Ik heb de datum van de inschrijving een maand moeten uitstellen vanwege mijn positieve Corona test. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik wil iedereen vanuit deze plek bedanken voor alle lieve berichten. Ik heb heel veel zin in de nieuwe uitdaging en kijk uit naar de toekomst!

Amerikaanse verkiezingen
Iets wat de wereld in zijn greep had de afgelopen week. Maar waarom is het zo belangrijk voor iemand in Nederland? Ik ben gaan zoeken naar het antwoord op deze vraag en stuitte op een artikel in het AD. Daarin stond het onderstaande:

Voor Trump geldt: America first. (Of zeg maar gerust: Trump first.) Elk land voor zich. In zo’n wereld geldt het recht van de sterkste. En dat is bedreigend voor Nederland. Wij zijn een klein, open handelsland, moeilijk te verdedigen. Wij moeten het hebben van samenwerking en compromis. Wij hebben baat bij duidelijke internationale regels, bij goed functionerende instituties, bij een sterk bondgenootschap, ja bij een Amerika dat opkomt voor die waarden die ook voor ons belangrijk zijn, aldus Hans Nijenhuis in het AD.

Op zaterdag 7 november kwam de voor nu definitieve uitslag volgens de Amerikaanse media: Joe Biden is de nieuwe president van de VS. Daarnaast is er een primeur! De vice president is Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vice president van de VS. Met een Indiase moeder en een Jamaicaanse vader krijgt ze van mij in ieder geval de gunfactor en ben ik trots dat iemand met zo een achtergrond zo een functie mag bekleden.

PAOK profiteert van blunderend PSV
Waar er begin van deze week werd gevreesd voor meer corona gevallen bij PSV bleef dat de club bespaard. PSV kon met een teruggekeerde Pablo Rosario met een groep van 19 spelers afreizen naar Griekenland. Na een, in mijn ogen, degelijke eerste helft stortte PSV na rust in elkaar. De blunders stapelden zich op en de ruimtes tussen verdediging en middenveld werden te groot. Gevolg? PSV verloor met 4-1 en evenaarde hiermee een negatief record op Griekse bodem. Positief lichtpunt? Ondanks het zware programma hebben de spelers geen blessures overgehouden aan de periode van 9 wedstrijden in 22 dagen. Afgelopen zondag rechte PSV de rug door met 3-0 van Willem II te winnen, met een teruggekeerde Dumfries en Gakpo. Op naar de interlandbreak!

Opname in het kader van Dag van de Mantelzorg
Afgelopen vrijdag liepen er twee heren een ochtend met mij mee in het kader van de dag van de Mantelzorg. Zijn jullie nieuwsgierig naar de uitkomst? Houd dan de socials in de gaten.

Online event “Mijn Hindoeïsme”
Mijn Hindoeïsme is een platform met als missie om het hindoeïsme te behouden in Nederland, met name voor de komende generaties. Wij willen dit bereiken door het delen van kennis en bevorderen van saamhorigheid. 
Op zondag 22 november hebben zij hun eerste event. Ze gaan het hebben over ons dagelijks leven en hoe we het hindoeïsme overal in kunnen herkennen. Ben je hier nieuwsgierig naar? Schrijf je dan in via: https://www.mijnhindoeisme.nl/evenementen


Vooruitblik: Planning dag van de mantelzorg, wat ga ik doen?
Op dinsdag 10 november ben ik de gehele dag thuis en ga ik vanuit huis rondkijken bij verschillende (mantelzorg)organisaties. Ik zal twee evenementen uitlichten. 

Zo is er om 15:00 uur een ZOOM meeting over mantelzorg georganiseerd de VCMA uit Almere. De gespreksleider is Ozcan Akyol, voor voetbalfans bekend van Studio Voetbal en fervent Go Ahead Eagles supporter. Het thema is: Mantelzorg en de toekomst.
Aansluitend schakel ik om 18:00 uur naar het evenement van Amsterdam-Zuidoost.
Voor de viering in Amsterdam-Zuidoost hebben Siomara de Getrouwe-Spalburg, van Siow organisatieadvies en training, en Graziëlla Hunsel Rivero, van ZOGrace Creative Agency, de handen ineengeslagen om deze dag zo speciaal mogelijk te vieren voor de bijzondere mantelzorgers in Amsterdam.

Wat gaat er gebeuren?
Geheel vanuit het comfort en de veiligheid in de eigen omgeving wordt de mantelzorger een VIP treatment bezorgd met een heerlijk 3 gangenmenu van cateraar 5 broden 2 vissen uit Amsterdam-Zuidoost en een online live show vol entertainment, van comedy tot koorzang, speciaal in het teken van deze bijzondere dag in samenwerking met Zuidoost TV en New Metropolis. 

We gaan het meemaken aanstaande dinsdag! Ik kom hier volgende week op terug. Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne week toe! En onthoud: Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je omgeving!

Vond je deze blog nou leuk? Deel het met je familie, vrienden, kennissen, collega´s en andere geinteresseerden!

Soso lobi,

Viroen

 

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!