Blog: September 2022

Blog: September 2022
Geschreven op 12-12-2022

Ik begin bij het einde van mijn vorige blog: “Vanaf vrijdag 26 augustus begin ik met mijn nieuwe studie Premaster Gezondheidswetenschappen BMG aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het wordt pittig i.c.m. werk en alle dingen die ik naast de studie doe, maar ik ga ervoor!”

#Dankbaar
Na aanleiding van dat bericht heb ik heel veel lieve berichtjes ontvangen. Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken, het geeft mij extra kracht om door te zetten.

September
Te beginnen bij mijn verjaardag maand. Ik was inmiddels een paar weken begonnen met de studie en het tempo zat er direct goed in. Als je ongeveer 4 jaar niet in een studieritme heb gezeten dan voel je gewoon dat je even moet omschakelen naar een ritme van studeren. Vooral het vele lezen en onthouden ging minder soepel dan voorheen.

Verjaardagen
In week 2 van mijn studie was ik ook jarig. Chapter 2.8, zoals ik het zelf noem. Wat heb ik gedaan? Op de vrijdagen heb ik contactonderwijs, dus ben ik aanwezig op de campus van de Erasmus. De andere 32 uur is zelfstudie en mag ik zelf indelen. Voor mijn verjaardag heb ik niet veel bijzonders gedaan. Lekker uiteten geweest bij Atlantis in Almere.

In week 4 van mijn studie was mijn moeder jarig. Ze werd 59 jaar en dat hebben we op die donderdag goed gevierd met familie en vrienden die langskwamen in het verpleeghuis. Het was een gezellige avond en het belangrijkste van alles, mama had genoten! 😊

Hoe gaat het verder met mama?
Ze maakt het naar omstandigheden goed. In september zag je al wel fysieke achteruitgang. Dat is pijnlijk om te zien, maar helaas wel te verwachten..
Voor de rest is ze mentaal ijzersterk en blijft ze voor mijn vader en mijzelf strijden.

De dag na mijn moeder was mijn neef Vashu jarig. Hij begon aan chapter 3.0! Wij gingen ook voor zijn verjaardag uiteten bij Atlantis in Almere(voor de oplettende lezer: ja alweer :P). Is het toeval? Nee, we gaan als sinds kleins af aan naar Atlantis en we houden van wokken!

Slaaponderzoek
Tussen al de verjaardagen door onderging ik op een donderdagavond (ten tijde dat PSV speelde tegen Bodo Glimt) een slaaponderzoek. Waarom een slaaponderzoek? Ten tijde van de vakanties met vrienden en familie merkte iedereen dat ik snurkte. Doordat ik zo hard snurkte hield ik bijna iedereen uit z’n slaap. Ze maakte filmpjes en ik kon er zelf ook om lachen. Totdat het eigenlijk iedere avond gebeurde. Ik wilde mezelf laten onderzoeken, het voelde niet goed.

Dit slaaponderzoek heb ik zelf aangevraagd via de huisarts die mij toen heeft doorverwezen naar het Nederlands Slaap Instituut, de NSI. Zij hebben verschillende partijen waarmee ze samenwerken, waaronder het bedrijf Vivisol. Zij kwamen bij mij thuis om alles gereed te maken voor het slaaponderzoek. Ik had twee banden om met twee apparaten en allemaal kabels om goed gemonitord te worden. In oktober zou ik de uitslag krijgen. Ik weet inmiddels de uitslag – maar dat volgt onder oktober.

 

Live bij het programma Humberto
Ondanks het spannende onderzoek probeerde ik ontspanning te vinden in sociale activiteiten. Zo ging ik zondag 11 september naar het programma Humberto met mijn nicht Tarini! De aflevering kun je hier terugkijken: Humberto op Zondag

Aanwezig bij Suriname Nicaragua
Hoe vaak komt het voor dat je naar het Surinaams voetbalelftal kunt kijken in Nederland? Juist, daarom vond ik het belangrijk om als groot voetbalfan van o.a. PSV en Surinaams elftal aanwezig te zijn. Samen met Gianni hebben wij genoten van een leuke wedstrijd. Al kwamen we wel te laat voor de aftrap vanwege de beperkende parkeermogelijkheden. In de laatste minuten werd het 2-1 en gingen we voldaan naar huis. Bekijk hier het verslag van de wedstrijd door Omroep Flevoland:

HSFN – Events
Nu ik weer aan het studeren ben en daardoor wekelijks op de campus van de EUR te vinden ben, vind ik het ook belangrijk om te netwerken. Ik nam twee vrienden van mij mee naar het HSFN event. Dit vond plaats op vrijdag 30 september op de EUR. Als ik er dan toch ben, dan ga ik zeker langs. En ik had geen spijt! Het was een leuke avond waarbij ik weer wat nieuwe studenten heb leren kennen.
Check vlog van Shaya – HSFN Gamenight vanaf minuut 10:30
Verder de website van de organisatie HSFN

Dat was de terugblik op september 2022. De andere maanden volgen nog!

Soso lobi,

Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!