Blog: Zomer 2022

Blog: Zomer 2022

Geschreven op 22-08-2022

Week van de Jonge Mantelzorger 2022
Van 01 tot en met 07 juni was de Week van de Jonge Mantelzorger 2022. Tijdens deze week stond de jonge mantelzorger landelijk centraal. Op donderdag 2 juni ben ik op uitnodiging van Welzijn Rijswijk in gesprek gegaan met JMZ professionals van de gemeente Rijswijk. Ik vertelde over mijn eigen ervaringen als jonge mantelzorger en wat er naar mijn mening ontbreekt in beleidsvoering. Na afloop kwamen diverse professionals naar mij toe en gaven aan dat zij mijn tips zeker gaan meenemen. Kortom: Een geslaagde middag! Lees hier meer: https://www.rodi.nl/rijswijk/299942/einde-aan-taboe-voor-jonge-mantelzorgers-centraal-adviespunt-ge

Documentaire Jong Geleerd
In mijn vorige blog schreef dat ik samen met twee documentaire makers een weekend op pad ging. Dit deden wij in het kader van een documentaire, genaamd Jong Geleerd. De documentaire gaat over 3 jongeren(waaronder mijzelf) met een zorg situatie. Op maandag 6 juni was het dan zover: De documentaire ging in première! Samen met mijn twee nichten en hun oma zag ik de hele documentaire voor het eerst. Ik ben heel blij en trots op het eindresultaat. Ik mag de link naar de documentaire nog niet delen, omdat zij bezig zijn de documentaire op TV te krijgen. Zie hier de trailer van de documentaire: www.youtube.com/watch?v=nLLx9EX2-H8

Vakantie in Dubai
Na de week van de jonge mantelzorger en de première van de documentaire vloog ik samen met twee neven en een goede vriend naar Dubai. Dubai is een plek die ik op sociale media veel zag voorbijkomen en ik wilde dit graag zelf eens zien. Wat heb ik genoten van de reis! De 9 dagen gingen helaas snel voorbij, maar ik was weer opgeladen voor het komende halfjaar van 2022. Ik heb een TikTok filmpje gemaakt van de reis: https://www.tiktok.com/@viroen/video/7118822346311453957?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7116217533963322885

Spaans afgerond
Op de dag dat ik terugkwam in Nederland had ik in de avonduren direct Spaanse les. Het was mijn op één na laatste les en de week erna rondde ik de cursus Spaans beginners 1 af. Ik ben blij met de cursus en de vorm waarin er les werd gegeven. Wil jij ook Spaans leren? Check: www.fuentes.nl

Festival Pal Mundo
Na de Spaanse lessen en de twee Salsa lessen die ik gevolgd had(zie vorige blog), nam ook ik deel aan het festivalseizoen! Ik ging voor het eerst naar Pal Mundo, een Latin festival. Ik heb genoten! Check mijn TikTok filmpje van het festival: https://www.tiktok.com/@viroen/video/7118827071203249413?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7116217533963322885

Kwaku Festival
De weekenden die erop volgden ging ik opnieuw naar een festival. Dit keer vlakbij: Het Kwaku Festival. Een heerlijke vibe zoals altijd. Genoten!

Milan Summer Festival
Samen met mijn vader en neef gingen wij naar het Milan Summer Festival. Het voelt voor mij als een jaarlijkse traditie om even langs te gaan. Ook van het Milan Summer Festival heb ik genoten en voelde het als vanouds(zoals voor Corona).

Begin van voetbalseizoen 22/23
Tussen de festivals en de gezelligheid door startte ook het voetbalseizoen 22/23. Als groot PSV fan kijk ik er zeker naar uit! Ajax – PSV werd een mooie wedstrijd. Ik bekeek de wedstrijd dit keer niet in het stadion maar samen met een goede vriend die ook voor PSV is en mijn moeder. De wedstrijd eindigde in 3-5 en waren wij opnieuw de winnaar!

Daarnaast speelde PSV eind juli/begin augustus ook om zich te plaatsen voor de playoffs van de Champions League. Na een krankzinnige uit en thuiswedstrijd met verlenging tegen AS Monaco gingen wij door naar de playoffs van de Champions League. Afgelopen dinsdag speelde PSV als tegen Rangers in Schotland, Glasgouw. Uitslag 2-2. Aankomende woensdag 24 augustus is de wedstrijd van 35/40 miljoen. Bij winst tegen Rangers speelt mijn club eindelijk weer in de Champions League sinds 2018! SPANNEND!

Mama jaargesprek + dotteren
Naast alle gezelligheid, festivals, vakantie en voetbalzaken ben ik natuurlijk ook met mama bezig. Zij maakt het goed en is stabiel. Je merkt wel dat zij fysiek achteruit gaat, maar dat gaat gelukkig niet in grote stappen. Verder hadden wij een jaargesprek met de nefroloog zag dat er positief uit op dat moment. Een aantal onderzoek afspraken gemaakt en ingepland. Zo werd ze afgelopen week gedotterd, zodat haar shuntflow en dialysebehandelingen beter uitgevoerd konden worden.
Ik ben dankbaar voor alle goede zorgen vanuit het ziekenhuis, verpleeghuis en het dialysecentrum.

Announce: Pre Master Gezondheidswetenschappen BMG
Met onderstaande bericht kondigde ik het aan:
Zoals sommigen wel weten heb ik een droom: Ik wil graag mijn eigen zorg coöperatie opzetten in Nederland. Om zo een zorg coöperatie te kunnen beginnen, heb je kennis van zaken nodig. Je moet de markt kennen en weten wat er nodig is om een zorgcentrum op te zetten. Om dichterbij mijn droom te kunnen komen, zet ik een nieuwe stap. Vanaf vrijdag 26 augustus begin ik met mijn nieuwe studie Premaster Gezondheidswetenschappen BMG aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het wordt pittig i.c.m. werk en alle dingen die ik naast de studie doe, maar ik ga ervoor!

Dit was mijn zomer 2022. Ik hoop dat jullie ook een fantastische zomer 2022 hebben gehad. Tot de volgende blog!

Soso lobi,

Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!