Blog #11 Sinterklaas, PSV overwintert in EL & fotoshoot

Blog #11 Sinterklaas, PSV overwintert in EL & fotoshoot 

Met het schrijven van deze blog blik ik terug op de afgelopen week. Zo was het afgelopen zaterdag Sinterklaas & besloten we op die dag in Amsterdam Centrum te gaan shooten. Daarnaast had ik als grote PSV-supporter een geweldige donderdagavond, want PSV overwintert voor het eerst sinds vijf jaar Europees! Hieronder lees je hoe mijn week verliep!

Hoe gaat het met mama?
Mama maakt het naar omstandigheden goed. Ze heeft een rustige week gehad. Zij kreeg net als alle ouderen in het verpleeghuis wat lekkers naar aanleiding van Sinterklaas en heeft ervan genoten! Daarnaast hebben wij voor het eerst sinds Corona samen naar Youtube kunnen kijken. We keken naar de vlog van Shafana, waarin zij mij interviewt en we keken naar de uitzending van Sarnami TV. Het maakte mama trots om mij op die manier te zien praten in interviews; ze straalde en genoot zichtbaar.

Hoe gaat het met mijzelf?
Naar aanleiding van de vorige blog zal ik nu ook wekelijks opschrijven hoe het met mij gaat. Ik ben inmiddels al 3 weken aan het werk bij Syntrus Achmea en ik moet zeggen dat het lastig is om iets wat je qua werk niet leuk vindt – om dat met zin te doen. Ondanks dat ik het werk niet leuk vindt, maak ik er het beste van. Het is tijdelijk tot 1 maart 2021 en zo kan ik namelijk ook vanuit huis werken aan de plannen voor mijn bedrijfje “Viroen”. Daar volgt later meer over!
Verder vertelde ik in de vorige blog dat ik de afgelopen week zou beginnen met trainen in de gym, maar daar is het niet van gekomen. Het is een kwestie van één keer gaan en dan ga ik automatisch in het ritme komen. Wordt vervolgd!

Sinterklaas
Iedere 5 december is voor mij een herinnering naar de leuke momenten van vroeger. Een leuke anekdote om te delen: Mijn moeder had mij flink te pakken toen ik 5 of 6 jaar was. Ze had op sinterklaasavond mn schoen buiten gezet, met daarin een wortel en wat hooi. Ze had mij wijs gemaakt dat dit voor het paard van Sinterklaas was. Ik geloofde er echt in, totdat ik haar het jaar daarop dezelfde truc zag gebruiken. HAHA #fail!
Maar het draait natuurlijk om de cadeautjes en daar was ik altijd heel blij mee! Dat gevoel van blijheid gun ik ieder kind. Daarom pleit ik er ook voor om het element blijdschap van deze traditie te behouden en het een “Kinderdag” te noemen. Kind blij, ouders blij, ondernemers blij en er is duidelijkheid!

PSV overwintert voor het eerst sinds vijf jaar Europees
Donderdagavond 21:00 uur – Granada CF vs PSV. Vooraf wist PSV dat het moest winnen om in de race te blijven voor overwintering. Het werd een geweldige wedstrijd, maar tegelijkertijd zo typisch PSV dat het zichzelf te weinig beloonde voor het goede veldspel. Ik bedoel hiermee: PSV wint met 0-1, terwijl het 0-3 of 0-4 had moeten worden. 
23:00 uur – wedstrijd ten einde en Dumfries snelt van vreugde met een ijszak om zijn knie naar beneden, want PSV overwintert voor het eerst sinds vijf jaar Europees, omdat PAOK met 2-1 verloor Omonia Nicosia.
De laatste keer dat PSV overwinterde was het Champions League seizoen 2015/2016 met de winnende treffer van Davy Pröpper tegen CSKA Moskou(2-1). Vandaag(8 december 2020) is het precies 5 jaar geleden. Kippenvel, wat een mooie avond was dat!
Aankomende donderdag speelt PSV haar laatste groepswedstrijd om de eerste plaats in de groep. Die eerste plaats kan ervoor zorgen dat PSV een relatief mindere tegenstander loot in de tweede ronde. Ze lopen in het geval van die eerste plaats direct alle nummers 3 van de Champions League!

Shooten in Amsterdam
De zaterdagavond was in twee gedeelten verwerkt. Het eerste gedeelte was shooten in Amsterdam. We haalden eerst een koffie/chocomel bij Starbucks en gingen daarna het centrum in. Langs de grachten ging het creatieve brein los en schoten we wat foto´s. Met “we” bedoel ik mijn neven Jay, Vashu & Gianni. Het eindresultaat zie je op de bovenstaande foto. Het was koude, maar geslaagde shoot! Het tweede gedeelte van de avond was Ajax – FC Twente kijken en live gaan op Instagram. Het was een gezellige avond!

Dat was mijn elfde blog alweer!

Vond je dit nou leuk? Deel het met je familie, vrienden, kennissen, collega´s en andere geinteresseerden!

Soso lobi,
Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!