Blog #8 – #DagvandeMantelzorg, Gastles ESC & Divali

Blog #8 – #DagvandeMantelzorg, Gastles ESC & Divali

Met het schrijven van deze blog blik ik terug op de afgelopen week. Zo ben ik afgelopen week langs mijn oude middelbare school in Den Haag geweest, was het dinsdag de #dagvandemantelzorg en afgelopen zaterdag was Divali. Hoe verliep mijn week? Je leest het hieronder!

Hoe gaat het met mama?
Dit is de vraag die ik altijd als eerste zal beantwoorden in mijn blogs. Mama maakt het goed,  is stabiel en heeft een rustige week gehad. Over haar sonde is nog niets bekend, maar zodra ik meer weet laat ik dit weten.

Gastles ESC
Een maand geleden werd ik gepolst of ik openstond om een gastles te geven in het kader van de week van het Respect. Natuurlijk stond ik ervoor open en al helemaal op mijn oude middelbare school! Afgelopen maandag was het dan zover. Ik gaf les aan 5Havo, een eindexamen waar ik zelf ooit ook zat. Ik vertelde over de persoon waar ik aan dacht bij de woorden “respect”, “Edith Stein College” en “ontzag”.
Het ging over een docente waar iedereen het goed mee kon vinden, een docente die veel te vroeg is overleden, maar waar ik heel veel respect voor heb. De manier waarop zij in het leven stond en omging met de medemens was inspirerend, ik keek daar echt met bewondering naar. In het 2e jaar was zij mijn mentrix en gaf ze veel tips waar ik vandaag de dag nog steeds veel aan heb. Mevrouw Stoel mocht u deze woorden lezen, ik ben u niet vergeten..
Naast het stuk respect vertelde ik over mijn eigen leven als mantelzorger en mijn missie om Nederland mantelzorgvriendelijk te maken. We sloten de les af met een Kahoot en een kleinigheid voor de winnaars. Na afloop kreeg ik een daverend applaus en maakte in een rondje langs de docenten die ik nog ken van mijn tijd. Heel leuk om hen even te spreken en weer terug te zijn op de plek waar het allemaal begon.. Voor volgend jaar sta ik weer op de lijst!

#DagvandeMantelzorg
Zoals jullie misschien wel weten was het afgelopen dinsdag, de dag van de mantelzorger. De dag begon met een filmpje van Informeles, een thuiszorgorganisatie die op een innovatieve manier mantelzorgers probeert te helpen. Ik vertelde in de vorige blog al dat ik om 15:00 naar de uitzending van VMCA Almere ging kijken. Het onderwerp: Mantelzorg en de toekomst. Ik heb een stukje gekeken en ben daarna door gegaan met mijn eigen bezigheden. Om 18:00 uur was de uitzending van Amsterdam Zuidoost. Helaas was ik niet in de gelegenheid om de uitzending te bekijken. Maar ik heb van de organisatie wel lekker een 3 gangendiner bezorgd gekregen en heb er flink van genoten! Deze maaltijd werd op de dag zelf bij mij bezorgd. De dag eindigde met een kaart van Mantelzorg NL.

Divali
Afgelopen zaterdag was het Divali. Divali staat in het teken van licht. In deze moeilijke tijden is het belangrijk om het licht(de positiviteit) te blijven zien. Iemand die het heel mooi heeft verwoord in een filmpje is Vinesh Lalta. Hij is kandidaat kamerlid, plek 56 namens D66 voor de verkiezingen in maart 2021. Bekijk het filmpje hier.  

Interlandvoetbal
Sinds afgelopen week is er geen clubvoetbal, maar interlandvoetbal. Nederland speelde afgelopen woensdag een oefenwedstrijd tegen Spanje. Ze speelden gelijk 1-1. Een grote rol was weggelegd voor de PSV aanvoerder Denzel Dumfries. Helaas konden de oud PSV’ers Luuk de Jong & Memphis Depay de kansen niet verzilveren.
Afgelopen zondag was er nog een belangrijke wedstrijd, tegen Bosnië. Deze wedstrijd gespeeld om de Final Four van de Nations League te behalen, maar ook om de top 10 plaats voor de WK Kwalificatie en de eerste overwinning onder Frank de Boer binnen te halen.
Oranje speelde fantastisch en stond na de eerste helft maar met 2-0 voor. Na rust heb ik de wedstrijd niet meer gezien, maar qua hoogtepunten en goals werd de eerste helft bij lange na niet gehaald. De wedstrijd eindigde in 3-1 en oranje heeft in ieder geval de top 10 plaats voor WK Kwalificatie en de eerste overwinning sinds Polen thuis(1-0) binnen.

Vond je deze blog nou leuk? Deel het met je familie, vrienden, kennissen, collega´s en andere geinteresseerden!

Soso lobi,

Viroen
  

 

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!