Het jaar 2017

Het jaar 2017

Beste allemaal,

Vanaf mei 2011 ben ik mantelzorger van mijn moeder en betekent dit dat ik 10 jaar mantelzorger ben. In het kader hiervan zal ik per jaar terugblikken. In dit artikel staat het jaar 2017 centraal.

Januari 2017
Scriptie
Begin van het jaar ging het wel oke. Ik was een maand begonnen bij de directie P&O van de gemeente Amsterdam.

Campagneteam D66
Team Munish D66, waar ik deel van uitmaakte, begon vol goede moed met de campagne.

Interview met Mezzo Mantelzorg magazine
In januari had ik een interview met Annemieke Lenssinck, een fantastisch schrijfster. Zij heeft het vermogen om een verhaal zodanig op te schrijven dat je geniet wanneer je het leest. Dank voor het interview! Voor dit interview is een fotoshoot afgenomen, ook hier was ik blij mee!

 

Februari 2017
Scriptie
De tweede maand – de scriptie periode begon officieel, het onderzoeksplan ging voor m’n gevoel goed.

Campagneteam D66
Team Munish D66 was ook goed bezig met flyeren, promoten via Social Media etc.

Opname voor filmpje “Lieve Premier” van RTL Nieuws
Een geweldige ervaring. Gezegend dat ik zoiets heb mogen doen met mijn moeder. 17 februari werd het filmpje gelaunched. Ik kan mij nog goed herinneren hoe dat ging: Om 17:30 werd het filmpje gelaunched op FB – ik was moe en nam even een powernap. Ten tijde van de powernap volgde een bevestigingsmail van RTL en werd het uitgevoerd. Met een roodgloeiende telefoon werd ik wakker. Aparte ervaring!

Maart 2017
Scriptie
De scriptieperiode draaide in deze maand om het onderzoeksplan – het verliep voor mijn gevoel goed, alleen de begeleiding dacht er anders over. Gevolg: veel werk voor mijzelf om alles zodanig op te schrijven dat het voldoende werd.

Campagneteam D66
De weken tot aan de verkiezingsdag waren hectisch voor Munish. 15 maart 2017 – deze verkiezingsdag ga ik nooit meer vergeten!

Live bij RTL Late Night
Samen met Jay was ik aanwezig bij een extra lange uitzending van RTL Late Night. Opnieuw een aparte ervaring!

April 2017
Scriptie
Het onderzoeksplan was af, maar werd nog niet goedgekeurd. Uiteindelijk ben ik daar in deze maand aan de slag mee geweest.

Twijfelpunt: doorgaan of tijdelijk stoppen?
Vanaf deze maand werd het allemaal een beetje teveel, ik wilde rust nemen maar dacht aan mn scriptie. Uiteindelijk ben ik in gesprek gegaan met begeleider van HvA en gemeente Adam. Gevolg: tijdelijk stop van scriptie.

Spreker in Den Haag en opname Hindoestaanse Liefdesmarkt
Ondanks het bovenstaande twijfelpunt ging ik door met leuke dingen. Zo sprak ik in den haag voor kandidaat kamerleden, studenten en andere genodigden. En was ik te zien op TV bij de Hindoestaanse Liefdesmarkt een programma van de NTR.

Van mei tot en met september 2017
Scriptie
Door de tijdelijke stop heb ik in deze maanden niet meer omgekeken naar mn scriptie. Het was gewoon te moeilijk. Ik heb begin augustus geprobeerd om te starten, maar het vlotte niet echt. Eind augustus, 24 augustus kreeg ik de diagnose: licht depressief.

Tijd voor mijzelf
In deze periode ben ik niet stil blijven zitten. Ik heb geprobeerd goed te rusten, veel te genieten en te doen waar ik mij goed bij voelde. Het was vooral veel ‘me-time’ – gekoppeld aan mantelzorg voor m’n moeder.

SSA – Surinamese Students Abroad
Ook in een periode waarin het wat minder ging met mijzelf blijf ik vooruitstrevend, doorzetten en positief. Ik wilde uit die vervelende periode komen en dat lukte mede door SSA. Donderdag 31 augustus was de ALV en werd het nieuwe bestuur officieel. Vanaf dat moment begon ook mijn SSA periode.

Oktober 2017
Scriptie
Begin oktober ben ik de draad weer gaan oppakken en heb ik in deze maand ook mijn onderzoeksplan succesvol kunnen afronden. Daarnaast heb ik de interviews die bij dit onderzoek horen kunnen afnemen. Heel veel dank aan de directie P&O voor de medewerking. Ik zou iedereen willen aanraden – stage of afstuderen bij de gemeente Amsterdam is fantastisch!

Tijd voor ontspanning: Walibi Fright Night
Met familie en vrienden ging ik naar Walibi Fright Night, het was gezellig!

November 2017
Scriptie
In de maand november veelal bezig geweest om het onderzoeksrapport op poten te krijgen. Dat lukte goed en heb daar in deze maand stappen in gemaakt.

Woensdag 8 november 2017: Opname NOS op 3 en live voor Dag van de Mantelzorg bij 5 uur live
Dit waren opnieuw twee aparte, mooie ervaringen. Hoe zag dit er uit? Van 10 tot 13 uur was de opname voor NOS op 3. Vanuit verpleeghuis Berkenstede naar huis, waarna ik om 14:30 in de trein zat. 15 uur kwam ik op Hilversum Station aan. Vanaf toen begon de reis naar de studio van 5 uur live. Toen ik daar aankwam zag ik een geweldige villa met een manege er naast. Ik was zo dankbaar om dit te mogen meemaken!

December 2017
Scriptie
In de maand december heb ik de goede lijn doorgetrokken en ben ik van plan om in januari 2018 deze opdracht af te ronden. Per februari 2018 hoop ik dan direct aan de slag te kunnen, maar dit is niet zeker – hangt van het moment zelf af – hoe ik mijzelf op dat moment voel.

Benoeming in NOS op 3 post en Familynieuws.com die een artikel over mij schrijft.
19 december 2017 werd ik benoemd in een NOS op 3 post. Het grappige daaraan was dat ik een week daarvoor figurant was in een Young Global People training van de NOS recruiters en daarmee dus opnieuw kennis heb gemaakt met de NOS. Plots 8 dagen later tagt NOS op 3 mij, fantastisch!

Naast deze post merkte ik op dat vele Surinamers mijn mantelzorg pagina gingen liken. Ik vroeg mij al af hoe dat toch kwam – plots werd ik getagd in het bericht en viel het kwartje. Familynieuws.com, een website uit Suriname had informatie van NOS op 3 overgenomen en daarnaast de interviewtekst van Mezzo Mantelzorg magazine overgenomen om zo het artikel te kunnen vormen. Ik ben echt dankbaar dat zoveel mensen waarderen wat ik doe. Je moet je voorstellen – ik leef en doe gewoon mijn ding, maar dat ding is klaarblijkelijk zo mooi, dat vele mensen mij waarderen en respecteren. Ik voel me gezegend, thank you all!

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!