Het jaar 2018

Het jaar 2018

Beste allemaal,
Vanaf mei 2011 ben ik mantelzorger van mijn moeder en betekent dit dat ik 10 jaar mantelzorger ben. In het kader hiervan zal ik per jaar terugblikken. In dit artikel staat het jaar 2018 centraal.
2018 was een nieuw jaar, met nieuwe doelstellingen, hoogtepunten en dieptepunten.
Ik zal hieronder “kort” uiteenzetten wat ik in 2018 heb meegemaakt. Ik noem dit stuk Viroen spreekt genoemd naar mijn grote vriend Viresh/Frits
Doelstellingen/wensen/voornemens voor 2018 waren: een baan vinden, diploma behalen en mama’s situatie stabiel houden.

Januari 2018
In het najaar van 2017 was ik al begonnen aan een stijgende lijn. Sessies bij de psycholoog gingen goed, scriptie ging de goede kant op, mama maakte het goed en SSA activiteiten waren in de planning. Verder werd er in januari alvast toegewerkt naar de gemeenteraadsverkiezingen. Ik was aanwezig bij een debat georganiseerd door Jane Kuldip-Singh en team: “Het grote hindoestanen debat”. Dit debat was op dat moment het teken dat de gemeenteraadsverkiezingen 2018 van start gingen! Hier kom later op terug. De maand eindigde met Feyenoord – PSV, een van die wedstrijden waarbij ik weet dat als PSV niet honderd procent is verliezen we. Dat gebeurde; 2-0, goals van Sam Larsson en Tonny Vilhena. Trouwens die Larsson wordt bekritiseerd, maar is een gouden speler voor Feyenoord. Later meer.

Februari 2018
Begin februari leefde ik heel erg mee met de broeders Jay en Armand. Op 9 februari 2018 gaven zij een Birthday Bash in club Winston in Amsterdam. Het feest was awesome, kijk maar: bit.ly/2RpyJd2
Daarnaast staat de maand februari in het teken van valentijnsdag, zo ook bij SSA. Onze commissie organiseerde op vrijdag 16 februari een valentijnsborrel bij World of Food in studentencafe Bacchus. Benieuwd naar de foto’s? bit.ly/2EUQZ8j
Op 19 februari 2018 werd oom Frank Kanhai 55 jaar. Ten ere van zijn verjaardag gingen wij wandelen en gezellig samenkomen in Event Plaza. Ik voelde mij zo vereerd dat hij mij speciaal contacteerde om aanwezig te zijn. Achteraf werd het mij pas duidelijk: ik kreeg een award van Team Frank Kanhai. Hoe zag dit eruit? Neem een kijkje op: bit.ly/2SpLT75
Zondag 24 februari 2018 werd ik door Munish gevraagd of ik interesse had om deel te nemen in zijn campagneteam net als het jaar ervoor. Natuurlijk had ik interesse, wat een eer zelfs! Alleen kon ik niet fysiek meedoen; want het ging om de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen.
De maand eindigde weer met Feyenoord – PSV en weer scoorde Tonny Vilhena. Gelukkig was PSV honderd procent en wonnen wij uiteindelijk vrij gemakkelijk met 1-3, goals van Arias, Bergwijn en Pereiro. Saillant detail: Sam Larsson miste deze editie.

Maart 2018
De eerste weken van maart besteedde ik extra aandacht aan school.
Vanaf vrijdag 16 maart begon de drukke periode van maart! Rish Ch wilde mij graag in haar uitzending hebben, omdat zij vindt dat ik een voorbeeld ben voor jong en oud. Ik was vereerd en ik heb uiteindelijk een leuk radio interview gehad met haar. Wil je dit radio interview terugzien en luisteren? Kijk en luister hier: bit.ly/2QUI50Z
De dagen naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen snel. Woensdag 21 maart 2018 was de grote dag maar voor het zover was werd er flink campagne gevoerd. Ikzelf ondersteunde Munish vooral en volgde de campagne van Amsterdamse Partijen in Amsterdam op de voet.
Na de verkiezingsuitslag was ik blij voor Janice, Kavish en Narsingh en leefde ik mee met o.a. Munish, Vinesh, Haagse toekomst van Irsh M. Gobind en Jane Kuldip-Singh en Joy met Samen 070.
Donderdag 22 maart:
De dag na de verkiezingen was het tijd voor het eerste mantelzorg event die ik bijwoonde in Amersfoort, georganiseerd door stichting Werk & Mantelzorg.
Na een dag vol met workshops, een uitgebreide lunch en de kans tot netwerken met andere genodigden, heb ik onwijs genoten van alles!
Vrijdag 23 maart:
Op vrijdag 23 maart was ik eerst even aanwezig bij SSA Business Day. Halverwege het programma moest ik weg vanwege de interland Nederland – Engeland. Samen met Daniël, Santosh, Tarini en Priya heb ik genoten van de interland. Helaas verloren we kansloos 0-1; goal Jesse Lingard.

April 2018
Na de interland Nederland – Engeland ging de focus op maandag 9 april: de Sranangtongo workshop! Een workshop gericht op het leren van de Surinaamse Taal. Een geweldige ervaring voor alles en iedereen! Ik kan mij goed herinneren dat wij zelfs mensen moesten teleurstellen omdat de workshop volledig bezet was.
6 dagen later was het zover! De kampioenswedstrijd van m’n club; PSV – Ajax. Nummer #24 binnenhalen tegen je grootste concurrent in een rechtstreeks duel. Wat een dag, beter kan niet! De dag daarna was het al helemaal feest – samen met Ajay,Ricky en Dinesh! Zo een huldiging wil elk jaar meemaken!
Zaterdag 21 april werd de clip opgenomen van Jennifer Bhagwandin. De videoclip werd gemaakt voor nummer “Tu Kitni Achhi Hai”, een nummer speciaal voor moederdag! Mijn moeder en ik hadden een bescheiden rol in de clip. Wij danken Jennifer voor deze kans. Het eindresultaat: https://youtu.be/S25NQpJWSzs
Maandag 23 april gingen wij met Berkenstede langs de Keukenhof. Een mooi moment want mama is voor het laatst in de Keukenhof geweest toen mijn moeder zwanger was van mij. Ik voel me gezegend dat ik zo een dag heb kunnen meemaken met mama.
Zondag 29 april ging ik met Vinesh Lalta naar ADO – PSV. Ik was nog nooit in het Cars Jeans stadion geweest, prachtige ervaring zo in mijn geboortestad. Een mooie open wedstrijd eindigde in 3-3.

Mei 2018
Donderdag 10 mei 2018:
Voor sommige scholen was dit hemelvaartsdag en dus een schoolvrije dag, maar niet voor deze jongeren uit Maassluis. Ik werd door een begeleider uitgenodigd om iets te komen vertellen over vloggen en hoe ik ernaar kijk. Zie de vlogs van de jongeren hier: https://m.youtube.com/channel/UCQIupUDH8y4nzTBpw5mWFwQ
Zaterdag 12 mei 2018: Ik hou van Comedyshows, omdat er een geweldige sfeer hangt. Een van mijn favoriete cabaretiers is Roue Verveer. Zijn show heb ik samen met een vriendin bezocht. Dit was in het Luxor Theater in Rotterdam. Ik vond het wederom geweldig en kreeg opnieuw de bevestiging dat Roue Verveer een geweldige cabaretier is!

Dinsdag 15 mei 2018:
Op dinsdag 15 mei vond de opname plaats van het filmpje voor Zuidoost TV. Hier zie je het eindresultaat: https://www.facebook.com/ZuidoostTV/videos/2073874702882802/

Dinsdag 22 mei 2018:
Mijn eerste event waar ik sprak voor professionals omtrent Jonge Mantelzorgers. Een eer! Check hier de beelden: https://www.facebook.com/1151498628/posts/10215926206725324/

Donderdag 24 mei 2018:
Een studentenvereniging gericht op de Hindoestaanse leefwijze, HSFN, organiseerde een workshop Burnout. Aangezien ik zelf bijna tegen een burnout aanliep werd ik door HSFN gevraagd om mijn ervaringen te delen. Ik was direct geïnteresseerd en besloot gewoon niet na te denken maar te doen. Na afloop kreeg ik vele complimenten voor mijn durf en inzet. Ik waardeer het allemaal, maar weet tegelijkertijd ook dat ik niet de enige ben. Ik doe het ook allemaal voor hen die het niet durven of willen zeggen!

Vrijdag 25 mei 2018: Panel met X-Culture club
Een meeting met X-Culture Club over diversiteit in de landelijke reclames. Ik ben van mening dat het belangrijk is om Nederland anno 2018 in reclames te zien en niet alleen een kant van de samenleving, maar alle kanten. Het is naar mijn mening essentieel om je ergens in te herkennen.

Zaterdag 26 mei 2018:
Een van de dagen waar ik eigenlijk een risico had genomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag een feestje Fiesta Macumba en overdag organiseerde SSA een basketbaltoernooi. Na deze dag had ik even twee dagen nodig om weer te herstellen. Gelukkig was mijn vader vrij

Juni 2018
4 – 8 juni 2018: De vijfde editie van de Week van de Jonge Mantelzorger
We gingen langs Montessori College in Oost, ROC Noord en het Bindelmeer college. Vrijdag was er een afsluiting in Amsterdam Nieuw West met een Iftar. Helaas kon ik niet bij het Iftar gedeelte aanwezig zijn want er was een SSA eindfeest in Rotterdam; Nighshift II
Een geweldige week gehad, met daarin de bevestiging dat mantelzorg nog niet bekend genoeg is onder jongeren.
Lees hier meer: https://www.facebook.com/866785413331778/posts/1948131961863779/
Dinsdag 12 juni 2018
Dagje Zwolle. Reden: Het tweede event voor Jonge Mantelzorg professionals gehouden in Zwolle. Opnieuw een geweldige ervaring! Lees hier meer: https://www.facebook.com/866785413331778/posts/1955393801137595/
Maandag 25 juni 2018: Sranantongo workshop deel 2: de workshop werd opnieuw verzorgd door Rene Hart en opnieuw was het een succes!
Vrijdag 28 juni 2018:
Op deze datum sprak ik Viresh Ramdin aka Frits heeft gesproken voor het eerst. Hij wilde graag mijn persoonlijk verhaal horen en alle details die daarbij kwamen kijken. Na een gesprek van bijna 3 uur had Viresh met behulp van steekwoorden mijn verhaal voor zich. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het hier en like Frits zn FB pagina ! https://www.facebook.com/195221537698778/posts/258935784660686/

Juli 2018
Een rustige maand! In de eerste week van juli heb ik een opname met Pariksha TV gehad. Helaas was dat nog in de oude studio, dus kwam de uitzending niet op TV. Desalniettemin heb ik toch weer nieuwe vrienden gemaakt met o.a. Joy, Ryan, Reshma, Rayn, Raoel, Sangeeta, Rita, Sandip en Pra Veen.
Aan het eind van de maand kwam het contact met YoungCapital over Bol.com. De basis was gelegd! Natuurlijk op dat moment afwachten wat het antwoord was zodat ik verder kon. En in de namiddag kreeg het verlossende telefoontje: aangenomen en ik kon vanaf 27 augustus beginnen, MAAR ik had al iets gepland, zie maand augustus. Dus toen werd het 10 september.

Augustus 2018
Begin van augustus was spectaculair. Het begon met PSV – Feyenoord in het Philips Stadion! #JohanCruijffSchaal. De wedstrijd eindigde jammer genoeg in 0-0 en na strafschoppen won Feyenoord.
Midden augustus kwamen de besprekingen over mijn website ten einde en konden besprekingen worden omgezet in een daadwerkelijke website. De laatste puntjes op de i moesten toen al gezet worden omdat ik op woensdag 22 augustus in het vliegtuig naar Portugal zou gaan zitten.
Woensdag 22 augustus
Ik herinner mij het nog heel goed, dinsdagavond 21 augustus juichte ik voor een CL goal van Donyell Malen(Edwin) en de ochtend daarna vlogen Jay, Vashu, Sarvesh en ik naar Portugal. Nieuwe herinneringen werden gemaakt!
Het was echt een geweldige vakantie, ik heb nu nog heimwee naar Albufeira. Ik heb niet zo snel heimwee, maar deze plek heeft iets unieks; je moet er zijn geweest om het te snappen. Mijn wens in de toekomst is om net als Louis van Gaal en Ronald Koeman ooit een vakantiehuis te hebben in de Algarve!
Meest gedenkwaardige moment van de vakantie?
Alle momenten waren mooi! Alleen dat moment dat Jay en Sarvesh juichte zonder dat de penalty gescoord werd; HILARISCH. En nee ik ga niet meer zo lachen (ik hoor mensen al die aanvragen doen). Mocht het je ontgaan zijn check hier het filmpje:
https://www.facebook.com/1151498628/posts/10216686799979680/
Na terugkomst van vakantie waren PSV en Ajax geplaatst voor de CL en kon ik weer fris en fruitig aan de slag met de laatste dingetjes omtrent mijn website en natuurlijk mijn verjaardag

September 2018
De maand waar veel feest werd gevierd, maar de eerste dag is voor mij altijd een, ik noem het altijd “besef-dag”. Mijn oom (mamoe) stierf zes jaar geleden een dag voor mijn verjaardag. Dat laat mij altijd beseffen wat de echte belangrijke dingen zijn in het leven. Namelijk pluk de dag en leef want je hebt het zelf niet voor het zeggen.
Na de “besef – dag” was het tijd voor de launch van mijn website en mijn 24ste verjaardag. Ik loop nu gelijk met het aantal titels van PSV (oke ik hoor jullie denken: weer die voetbal dingetjes van die guy OMG). Jullie moesten eens weten, dit is nog niks
Na de launch en mijn verjaardag ging het vizier op mijn eerste werkdag en mijn moeders verjaardag. Samen met Asha, Vijay en Lakshmi en steun van o.a. Armand, Anjali, Ramita en alle donateurs hebben we een geweldige dag voor mama kunnen realiseren. Niet alleen mama genoot, ook de andere ouderen. Daar deden wij het allemaal voor
De eerste werkdag was ook relax! We kregen een week lang training van een jongedame met voorliefde voor Formule 1: Lisette!
Daarna zijn de 2 weken met trainingen voorbij gevlogen! Voor ik het wist was ik al aan het werk. Nu, bijna 4 maanden later, vind ik bol.com nog steeds een fantastische werkgever. De “Elke dag beter willen worden” voel ik overal terugkomen en dat is wel de belangrijkste connectie met bol.com – want ik probeer dat ook altijd na te streven!
De maand werd superheerlijk afgesloten met alweer een jantje(3-0) tegen Ajax! Die grote monden waren weer eens gesnoerd, wat lekker! Vooral voor (P)lasse Schone, die guy maakt elk jaar dezelfde fout; roepen dat ze PSV inhalen en aan het eind van de wedstrijd afgedroogd naar huis.
Maar wat ik al tegen vrienden en de grootste FSide broeder Jay zei is – Ajax wordt kampioen, die hebben Tadic nu. Hij scoort alleen maar belangrijke goals.. En nee ik ben me niet aan het indekken; ik zei dit al aan het begin van het seizoen, vraag maar aan Chaya. Ik ben niet als (P)lasse Schone..

Oktober 2018
De maand oktober begon vol spanning, scriptierapport was nog niet goed genoeg en het was belangrijk om te blijven volhouden in deze periode.
Op dinsdag 9 oktober mocht ik spreken voor Jonge Mantelzorg professionals in Gouda en omstreken, wederom geweldig! Op vrijdag 12 oktober had ik een interview met Imke! Benieuwd naar het eindresultaat? Check dan hier: https://youtu.be/RdXn3QcNxNA
Op zaterdag 13 oktober de Bday Bash van Tarini; 25 jaar! Echt genoten van de verjaardag, flink gedanst en het was awesome! Eind oktober veel bezig geweest met interviews, meetings en de focus richting einde scriptierapport.

November 2018
Begin november kreeg ik dan het verlossende woordje waar ik al heel lang op wachtte – je scriptierapport is voldoende!
Zaterdag 17 november waren Armand, Jay en ik aanwezig bij het twee jarig bestaan van Comedy Lounge in het Laaktheater. Ik support Raoel, want die jongen gaat echt de top halen, BELIEVE!
Vrijdag 23 november was voor mij de dag van 2018! Afstudeerpresentatie en verdediging afgesloten met een 8 en mijn diploma was een feit.

December 2018
Deze maand staat in het teken van feesten met cadeaus en geweldige herinneringen. Voor het eerst heb ik meegekregen hoe het er aan toegaat in een bedrijf tijdens de sinterkerstoudennieuw drukte. Ik moet zeggen, het viel niet tegen
Tot en met 20 december in Nederland gebleven, daarna 4 dagen Barcelona met Karan, Jay, Tarini, Shivani en Priya; geweldige tijd!
De kerstdagen zijn voorbij gevlogen en mijn moeder is redelijk stabiel 2018 doorgekomen!
Dit was mijn jaaroverzicht van 2018!

Mochten jullie nog vragen hebben over datgene wat er in 2018 gebeurde, stuur mij een DM op Instagram of Facebook of stuur mij een mail naar info@viroen.nl
Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je omgeving.

Soso lobi,
Viroen

 

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!