Het jaar 2020

Het jaar 2020

Er stond een nieuw decennium voor de deur. Ik werkte nog voor Aegon, Van Bommel was net ontslagen bij PSV en Ernst Faber nam de honneurs waar tot het eind van het seizoen. Mijn moeder maakte het goed, na een wisselvallig 2019.

Januari 2020
PSV
Na de winterstop begon PSV tegen VVV Venlo en FC Twente met een gelijkspel en vlogen we er na het avondje NAC uit de beker. Kort daarna maakte Steven Bergwijn een transfer naar Tottenham Hotspur. Op dat moment was hij mijn lievelingsspeler en vond ik het jammer dat hij PSV in een hectische tijd verliet. Achteraf gezien is het maar goed dat hij voor 30 miljoen euro transfereerde, want later in 2020 konden daardoor de tekorten gedekt worden. Alles gebeurd met een reden 😉. Stevie Bergwijn, voor mij altijd in een PSV’er, wat er ook gebeurd <3

Mama
Met mama ging het begin 2020 goed, alleen zat ze nog met haar ogen. Ze zag heel weinig. Ik zal het proberen te beschrijven. Ze had last van staar en heeft in het verleden netvlies beschadiging opgelopen. Haar zicht is daardoor veel minder geworden. Het zicht is te vergelijken met kijken door een rietje. Zij kon de vorm dat wel zien, maar niet de details. Het bleef op dat moment ook moeilijk voor ons om haar op te vrolijken. Maar kleine dingen hielpen mee, zoals bloemen of een tijdje met haar praten over het verleden.

Werk
Mijn werksituatie was best zwaar op dat moment. Dat had vooral te maken met de combinatie van mantelzorg – werk – reizen en mijn sociale leventje. Mijn dagen begonnen om 07:15 / 07:30 op station Duivendrecht en eindigde bij het metrostation rond +/- 22:30. Dat was pittig. Gelukkig had ik wel begripvolle collega’s en een manager die mij van advies voorzag.

Februari 2020
PSV
PSV begon de maand Februari met een verlies tegen Ajax (1-0). De wedstrijd waar Roger Schmidt op de tribune zat en zijn nieuwe club aan het werk zag. Na deze topper richtte PSV zich op door te winnen van Vitesse, Willem II en ADO. Het doel na deze maand was de 4e plaats vasthouden en zo Europees voetbal veilig stellen.

Werk
In de maand Februari ging het voor mij steeds moeizamer op het werk. Ik kwam vaker te laat, meldde me ziek en voelde alsof ik geen tijd voor mezelf kon maken. Ik ben terug gegaan van 36 uur naar 24 uur, puur om mijzelf weer terug te vinden. Maar het mocht niet baten. Eind februari stond er een gesprek gepland met mijn talentmanager van YoungCapital, de manager van Aegon en ikzelf. Ik heb toen aangegeven dat het niet meer ging en heb mijn grenzen aangegeven. Daarop is besloten dat ik per 1 mei Aegon zou gaan verlaten. Het was een moeilijk, maar goed gesprek. Achteraf gezien was de timing van het gesprek misschien minder goed.

Event Young Amsterdam Awards
Tussen de drukke tijden door bezocht ik het event Young Amsterdam Awards. In 2019 was ik zelf genomineerd en in 2020 zat ik er als geïnteresseerde. Het was een leuke avond uit. Achteraf gezien de laatste keer in 2020 in een theater.

Maart 2020
PSV
1 maart 2020: PSV – Feyenoord 1-1
Dit was de laatste thuiswedstrijd van PSV die ik zou meemaken in 2020. Cody Gakpo schoot de gelijkmaker fantastisch binnen 😉

8 maart 2020: FC Groningen – PSV 0-1
De laatste wedstrijd van mijn PSV in en tegen Groningen. Winnende goal werd gemaakt door onze captain Denzel Dumfries!


Corona: wat waren de gevolgen voor ons leven?
En toen kwam Corona. Per 20 maart zouden alle verpleeghuizen dicht zijn voor bezoekers. Dat had grote impact op ons leven. Mijn avonden waren namelijk gericht op mijn moeder en dat viel nu in een keer weg. In eerste instantie ging ik extra rusten of heel vroeg slapen. Totdat ik er genoeg van had en ging sporten(daar vertel ik straks meer over). Het meeste erge was: Ik kon mijn moeder dus niet zien. Ik ging van iedere dag zien naar 5 minuten zien op afstand. Moeilijke tijd, maar het moest zo lopen..

Ik probeerde er wel creatief mee om te gaan. Mijn moeder dialyseerde nog steeds 5 a 6 keer per week in het ziekenhuis en werd opgehaald door de rolstoeltaxi. Tijdens het wachten zaten we dan buiten op afstand met mondkapje op. Zo kon ik haar toch nog wat eten geven, praten met haar over de dag en moed inspreken.

April 2020
Sporten
Zoals ik hierboven al zei, mijn avonden waren leeg en ik wilde graag sporten en afvallen. Ik ben het toen gaan oppakken met mijn neef Jay. Twee weken later begon ik met een gezondheidsreset. In een tijdsbestek van 3 maanden kon ik daardoor mijn lichaam resetten en daarnaast mijzelf bewust maken van voeding en de gevolgen voor je lichaam. Dat was de positieve draai die ik gaf aan de eerste weken van de coronatijd.

VirJay
Dit was een concept dat mijn neef Jay en ik hadden om iedere vrijdag in lockdown tijd te gaan doen. Wij gingen dan live via Instagram en vooral onze volgers entertainen en met humor en gekkigheid. Het was leuk om te doen!

Mei 2020
Opdracht loze twee weken
Zoals jullie eerder konden lezen zou ik per 1 mei 2020 stoppen bij Aegon. Zo gezegd, zo gedaan. Maar vanwege de chaotische Corona periode had YoungCapital nog geen opdrachtgever kunnen vinden voor mij. In deze twee weken ben ik mij gaan oriënteren en gaan werken aan mijn eigen competentie in de leeromgeving van YoungCapital.

Mama positief
Plots kwam het nieuws dat mijn moeder positief werd getest op Corona. Toen zakte de moed mij in de schoenen. Ik heb mij twee weken lang verschrikkelijk rot gevoeld en heb op afstand moeten meeleven met m’n moeder. Gelukkig heeft zij het kunnen overleven. Ik besef maar al te goed dat dit een grote zegen is.

Interview met Hart van Nederland
Kort nadat mama weer negatief was getest werd ik geïnterviewd door Hart van Nederland. Best gek hoe dat toen allemaal gegaan is. Zie hier het interview en bijbehorende artikel: Oproep aan jonge mantelzorgers: ‘Zorg goed voor jezelf en deel je zorgen’ | Hart van Nederland


Juni 2020
Live bij programma Op1
Een week later werd ik gevraagd om aan te sluiten bij de talkshow Op1. Het was namelijk de week van de Jonge Mantelzorger. Zie hier het fragment uit de uitzending: ‘Jonge mantelzorgers verdienen meer steun’ | Op1 – YouTube

Verpleeghuizen weer open!
In de week van 20 juni kwam weer geweldig nieuws! Ik kon mijn moeder weer gaan bezoeken, want de verpleeghuizen gingen weer gedeeltelijk open.

Juli 2020
Weekendje weg met de boys!
In het weekend van 9 – 12 juli besloten mijn vrienden en ik naar Maastricht te gaan om vanuit daar te kunnen rijden naar België, Duitsland en Luxemburg. Het was een gezellige, ontspannen trip.

Start periode Meijers Assurantiën
Bovenstaande sloot mooi aan bij het begin van mijn periode bij de nieuwe opdrachtgever: Meijers Assurantiën. Ik ging er aan de slag als Schadebehandelaar Motorrijtuigen.

Augustus 2020
Genieten van de zomer
Ik ben in de augustus maand diverse keren uiteten geweest, gaan varen in de Amsterdamse grachten en zelfs naar de bios geweest! Leuke tijd als ik er aan terug denk.

Weekendje weg met de familie!
Eind augustus ging ik net als in begin juli een weekend weg. Ook dit keer was Zuid Limburg de verblijfplaats om vanuit daar te kunnen rijden naar België, Duitsland en Luxemburg.

De #Zorgchallenge van Markant
In dezelfde week lanceerde Markant haar ZorgChallenge en ik deed mee. Wil je het eindresultaat zien? Bekijk dan mijn social media kanalen 😊

September 2020
Liefdesrelatie
Omdat dit een terugblik is, kan ik dit moment niet onbenoemd laten. Vanaf 08 september had ik toen officieel een liefdesrelatie. Wordt vervolgd in artikel jaar 2021.

Starten met de blogs
Vanaf mijn 26e verjaardag ben ik toen gestart met wekelijks bloggen. Achteraf gezien kan je zeggen: je hebt het maar 4 maanden volgehouden, haha!

Oktober 2020 – december 2020
Over deze periode hoef ik niet terug te blikken in tekst, want dit kunnen jullie allemaal nalezen in mijn blogs 1 t/m 10!

Mochten jullie nog vragen hebben over datgene wat er in 2020 gebeurde, stuur mij een DM op Instagram of Facebook of stuur mij een mail naar info@viroen.nl
Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je omgeving.

Soso lobi,
Viroen

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!