Het jaar 2021

Het jaar 2021

Het tweede “Corona” jaar begon met een oud op nieuw op afstand. Video bellend gingen wij het nieuwe jaar in.

Januari 2021
PSV
Als trouwe fan van PSV had ik er vertrouwen in! PSV stond niet ver achter Ajax en de toppermaand lag voor ons. Op zondag 10 januari 2021 speelde PSV en Ajax tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. PSV kwam op voorsprong door Eran Zahavi en de assists van Donyell Malen. Uiteindelijk kwam Ajax op gelijke hoogte en daar bleef het bij: 2-2.
Vervolgens speelde we op woensdag 13 januari 2021 tegen AZ. AZ kwam op 0-2 voor door goals van Koopmeiners. Max schoot een vrije trap binnen en Stengs scoorde in blessuretijd de 1-3. Voor Stengs natuurlijk extra speciaal, want hij raakte in ons stadion geblesseerd waardoor hij seizoen 2017/2018 niet meer kon meemaken. Onder toeziend oog van o.a. Maradona moest hij er af. Het was toen der tijd ook de eerste wedstrijd van oud PSV’er Hirving Lozano. Even terug naar Koopmeiners. Ik zie hem als een voorbeeld voor alle jeugdspelers. Deze voetballer heeft in zijn privé leven veel te maken gehad met mantelzorg situaties. Zowel moeder als vriendin hadden namelijk kanker. Ondanks alles zijn zowel hij als zijn broertje blijven presteren. Daar neem ik mijn petje voor af, schitterend! Jullie merken wel, ik volg buiten PSV, de Eredivisie op de voet. Ik hou van het Nederlandse voetbal en hoop ook echt dat wij ooit Wereldkampioen mogen worden!
Wij sloten de maand af tegen Feyenoord. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn traditioneel altijd lastiger om te winnen dan tegen Ajax. Ook deze wedstrijd verloren wij met 3-1.. Gevolg: de Toppermaand sloten wij af met een doelsaldo van 4 voor 8 tegen = -4 en wij pakten maar 1 punt. Kampioen onwaardig en we moesten erg ons best doen om tweede te worden, want AZ en Feyenoord hijgde ons in de nek.

Auto
De mensen die mij persoonlijk kennen weten dat wij altijd een Toyota Avensis hebben gehad. Helaas kwam er op zondag 10 januari een einde aan dat tijdperk. Er was een botsing en onze auto werd total loss verklaard. Gelukkig hadden we nog een andere auto en daarmee konden we ons verplaatsen.

Mama
Mama maakte het goed in de maand januari. Haar ogen waren het enige probleem. Strijdbaar als ze is, ging ze ook in deze maand door.

Werk
Zoals ik al beschreef in mijn vorig artikel en in de blogs werkte ik bij Syntrus Achmea. Moeilijke tijd, want ik had het niet naar mijn zin en dat schreef ik al in diverse blogs. Tot 1 maart moest ik volhouden.

Februari 2021
PSV
Na een zware toppermaand in de competitie stond er in februari een nieuwe topwedstrijd gepland voor de Beker: Ajax-uit. Op 10 februari reisde PSV af naar Amsterdam. De wedstrijd eindigde in 2-1 voor Ajax, waardoor PSV werd uitgeschakeld voor de beker. Na de wedstrijd ging het bij PSV vooral over Mohamed Ihattaren en zijn mening over de opstelling van PSV in dat duel. Met de wetenschap van nu is dat de druppel geweest in de relatie tussen Schmidt en Ihattaren. Verder werd PSV later in de maand uitgeschakeld voor de Europa League door Olympiakos en werd Ajax opnieuw niet verslagen(1-1). Na die wedstrijd gaf ik het seizoen al op(qua prijzen) en ging de focus op het nieuwe seizoen.

Werk
De laatjes loodjes wegen het zwaarst, zo kun je mijn laatste werkdagen voor Syntrus Achmea wel beschrijven. Ik was heel blij dat het na 21 februari erop zat.

Mama
Mama maakte het goed in de maand februari en had een primeur. Zij werd eind februari gevaccineerd en behoorde zo tot de eerste 200.000 mensen in Nederland die als eerste de vaccinatie kregen. Mama was een dagje niet zo lekker geworden van het vaccin, maar daarna ging het alweer goed.

Maart 2021
PSV
In de nieuwe maand begonnen we met winst op Fortuna en daarna ging het weer eens verkeerd in de topduels tegen AZ en Feyenoord. We zaten als PSV zijnde in de hoek waar de klappen vielen.

Werk
Vanaf 1 maart was ik werkloos en dat had ik even nodig om goed te gaan nadenken wat ik wil. Mijn droom ligt in de zorgwereld en als persoon pas ik ook in die wereld. De anderhalf jaar hiervoor werkte ik in de financiële wereld en dat vond ik niet bij mij passen. Maar hoe groot de mismatch ook was, ik heb er veel van geleerd.

Mama
Mama maakt het goed in de maand maart, ze was weer wat vrolijker – want er kwamen eindelijk versoepelingen aan.

April 2021
PSV
Een maand waarin PSV uit een dal kroop met als doel plek 2 veiligstellen. Doelsaldo na 3 wedstrijden in April: 7 voor en 0 tegen.

Werk
In april ben ik rustig aan gaan rondkijken naar opstapbanen in de zorg. Welke kant wil ik op? Ik koos ervoor om te zoeken naar een functie medewerker Zorgadministratie / Zorgadministrateur.

Mama
Zij maakte het in deze maand goed, ze was stabiel en deed het goed bij de dialyse.

Liefdesrelatie
Zoals je in het vorige artikel van 2020 hebt kunnen lezen had ik sinds september 2020 een liefdesrelatie. Na het paasweekend in april heb ik die liefdesrelatie beëindigd. Ik heb wel een leuke tijd gehad met haar, alleen werkte het op een gegeven moment niet meer en dan vind ik dat je eerlijk moet zijn naar elkaar en dat heb ik gedaan. Pijnlijk was het wel, want het was mijn eerste echte liefdesrelatie en je wilt dat het werkt.

Maar goed samenvattend was mijn april dus: werkloos en weer vrijgezel.

Mei 2021
PSV
PSV speelde zijn laatste wedstrijden van de Eredivisie. Tegen FC Utrecht uit werd uiteindelijk de tweede plaats veilig gesteld.

Werk
De zoektocht naar mijn werk kwam in een stroomversnelling. De eerste gesprekken met Arkin kwamen op gang. Ik kreeg in de derde week van mei een goed bericht, ik mocht per 1 juni starten bij Jellinek, onderdeel van Arkin!

Mama
Mama maakte het goed en ik blikte met haar terug op de afgelopen 10 jaar. Ik ben zo dankbaar dat zij nog in mijn leven is.

Terugblik 10 jaar mantelzorg
Zoals jullie wel weten ben ik sinds 2 mei 2021 10 jaar mantelzorger en begon ik met een terugblik op 10 jaar mantelzorg. Dat doe ik door per jaar te beschrijven hoe de jaren voor mij zijn geweest. Daarin merk je ook dat het mantelzorgleven niet altijd over rozengeuren en maneschijn gaat.

Juni 2021
EK Voetbal 2021 – Oranje!
Na een jaar verplaatsen van het EK 2020 was op 13 juni 2021 eindelijk zover. Dit was het eerste eindtoernooi sinds het WK van 2014 waar Nederland weer van de partij was! De eerste wedstrijd: Oekraïne. En wie scoorde de winnende treffer? Denzel Dumfries, de PSV captain! In de tweede wedstrijd was het opnieuw Denzel Dumfries die scoorde op aangegeven van Donyell Malen! Het PSV duo zorgde voor de 2-0. In de laatste groepswedstrijd won Oranje opnieuw en ging het glansrijk naar de volgende ronde. De wedstrijd tegen Tsjechië werd echter verloren met 0-2 en Nederland werd uitgeschakeld.

Werk
Na 3 maanden werkloos te zijn geweest kon ik niet wachten om te beginnen aan een nieuwe uitdaging. De eerste dagen werd ik welkom geheten en kon ik stapje voor stapje gaan proeven aan werken bij de Zorgadministratie. Mijn werkplek zat vlakbij het Museumplein, dus in de lunchtijd maakte ik samen met een collega een fijne wandeling in de buurt. De eerste weken verliepen prettig en ik had het echt naar mijn zin!

Mama
Mama maakte het goed en we gingen in deze maand extra navragen bij de oogartsen wanneer het mogelijk was om de staaroperatie te doen. Er zou in juli meer duidelijkheid komen.

9 jaar Amsterdammer
Op 16 juni was ik samen met mijn vader 9 jaar Amsterdammer. Klinkt gek om te typen, want zo voelen wij ons niet. Het is ieder jaar voor ons een besef momentje dat wij hier wonen en dat de tijd sneller gaat dan je denkt.

Week van de jonge mantelzorger
Tijdens de landelijke week van de jonge mantelzorger heb ik een item opgenomen met AT5. Hier te zien: https://www.at5.nl/artikelen/209142/week-van-de-jonge-mantelzorger-stond-ermee-op-en-ging-ermee-naar-bed?fbclid=IwAR3yh7HVANg0KZwj3mhHMWbeJUsdyezlxBth1cJ7mNeWOO_bcJ7H2X79lnc

 

Juli 2021
Werk
Na een maand was mijn proeftijd voorbij en werd mijn contract tot december 2021 verlengd. Daarnaast leerde ik het systeem van de Zorgadministratie goed kennen.

Mama
In juli kwam er meer duidelijkheid en werd ik gebeld door het ziekenhuis. Zij vroegen op welke datum m’n moeder wilde opereren. Ze begon de beschikbare opties op te noemen: Meneer ik heb 2 september als eerst beschikbare optie. Ik dacht even na, want dat was mijn verjaardag. Na halve minuut zei ik: Doen! Later die avond vertelde ik mama wat ik had gedaan en toen zei ze, jij hebt wel heel veel vertrouwen.. Ik zei ja, het is een teken dat mijn verjaardag als eerste werd genoemd!
Wordt vervolgd!

PSV – Voorronde CL
Eind juli begon PSV aan het nieuwe seizoen. Ik was bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen: PSV – PAOK, de laatste wedstrijd van Mohamed Ihattaren bij PSV. Daarna kwam eigenlijk de belangrijkste wedstrijd van PSV tot dat moment: PSV – Galatasaray. Het werd een doelpuntenfestijn: 5-1! Ik heb genoten!


Augustus 2021

Mama
In augustus hadden wij nog een afspraak voordat de operatie zou plaatsvinden in september en dat was om de lenzen op te meten. Deze afspraak is goed gegaan en we konden daarna toeleven naar de operatie.

PSV – Johan Cruijff Schaal + Voorronde CL
Zondag 7 augustus 2021: Ajax – PSV  het was een fantastische avond als PSV fan. Ajax werd opgerold in eigen huis: 0-4! PSV ging daarnaast ook goed in de voorronde CL en schakelde Galatasaray en Midtjylland uit. Daarmee werd Europees voetbal in ieder geval veilig gesteld. Toen kwamen de do or die wedstrijden tegen Benfica. Dinsdag 24 augustus werd het stadion in Champions League sferen aangekleed en het kon bijna niet meer mis en dan toch.. een flinke domper. Op naar de Europa League.

Weekje weg
In de week van 16 tot en met 20 augustus ging ik met wat vrienden en familie naar Maastricht, net als vorig jaar. Vanuit daar gingen we naar Belgie, Luxemburg en Duitsland. Opnieuw een geweldige week gehad en flink genoten van de tijd daar.

September 2021
PSV
PSV speelde goed in september totdat Feyenoord op bezoek kwam. Zondag 19 september: Feyenoord gaf PSV een pak slaag in eigen huis: 0-4. Sinds die wedstrijd liep het wat stroever bij PSV. Nipte overwinning Go Ahead Eagles en verlies van Willem II(door een grove fout van Drommel).

Oranje
Op zaterdag 4 september won Oranje met 4-0 in het Philips Stadion. Cody Gakpo, vice aanvoerder van PSV scoorde zijn eerste interlandgoal in zijn Eindhoven! Dinsdag 7 september was het Nederland – Turkije. Een hele mooie wedstrijd en ik was erbij! Uitslag: 6-1. Het WK 2022 kon ons door deze uitslagen bijna niet meer ontgaan. In oktober en november speelt Oranje opnieuw. Wordt vervolgd!

Werk
Op het werk kreeg ik deze maand een mooie kans van de manager, ik mocht bij een andere afdeling mijzelf laten zien. Vanaf oktober ben ik daarmee werkzaam voor het NPI = Nederlands Psychoanalytisch Instituut.

Mama – Staaroperatie
Op donderdag 2 september werd ik 27 en kreeg het mooiste mogelijke cadeau op dezelfde dag. De staaroperatie was geslaagd en mama kon weer beter zien. Het mooie van alles was dat zij in de nacht die volgde niet heeft geslapen, omdat ze maar bleef kijken om zich heen. Ze was hartstikke blij!

D66 ledenevent – Amsterdam
Eind september was er na lange tijd weer een fysiek ledenevent van D66 waarbij ik kort kon spreken met Sigrid Kaag en Rob Jetten.

Oktober 2021
Social Media break
In deze maand deed ik mee aan stoptober. Ik stopte voor een maand met Social Media. Een bewust besluit, omdat ik wilde ervaren hoe dat is. Na deze maand besefte ik steeds meer wat voor rol Social Media in mijn dagelijks leven speelt. Ik doe daar nu mijn voordeel mee.

PSV
Voor PSV verliep oktober desastreus. Dik verloren van Ajax en AS Monaco was ook te sterk. Helaas zat PSV weer eens in de hoek waar de klappen vielen.

Oranje
Nadat Oranje met 1-0 won van Letland speelde ze 3 dagen later in de Kuip tegen Gibraltar. Het werd een feestelijke wedstrijd en Oranje won met 6-0 en ik was erbij!

Werk
Op dinsdag 5 oktober begon ik bij het NPI. Het werk was in de kern hetzelfde alleen de uitvoering is anders. Daar kwam ik in de eerste weken van oktober achter.

Mama
Mama maakte het goed en ook haar ogen gingen goed.

November 2021
PSV
Los van Heerenveen en Monaco uit, won PSV al haar wedstrijden in november. Een kleine opstap naar betere tijden.

Werk
Ik raakte steeds meer gewend aan de nieuwe afdeling en de manier van werken, ik had weinig te klagen!

Mama
Mama maakte het goed en ook haar ogen gingen goed. Het enige waaraan je kunt zien dat mama kleine stapje achteruit gaat is haar slikvermogen. Het eten krijgt ze moeizamer binnen.

Dream Support
In samenwerking met Lotte van Dream Support heb ik als onderdeel van een Toolkit een kort stappenplan opgesteld. In de Toolkit staat hoe scholen kunnen omgaan met jonge mantelzorgers en daarmee doel ik met name op het signaleren en begeleiden van jonge mantelzorgers. Het was heel leuk om hierover te sparren! Mocht je nog meer willen weten, bekijk dan de video: https://youtu.be/tX-6NEjRIvM


December 2021
PSV
Op het verlies bij Real Sociedad na was het voor PSV een mooie maand. PSV sloot het jaar als winterkampioen af en strijd nog steeds op 3 fronten!

Stand van Nederland
Op zondag 12 december had ik een opname met TV programma Stand van Nederland. Tussendoor keken we met een schuin oog naar Max Verstappen en bespraken wij het effect dat mantelzorg heeft op keuzes in je carrière en privé leven. Mocht je nog meer willen weten, bekijk dan de video: https://youtu.be/FcW0SLxEkc0

Iedereen Verlicht
Op zondag 19 december had ik een opname met TV programma Iedereen Verlicht. Mocht je nog meer willen weten, bekijk dan de video: https://youtu.be/7S8tfdGAIcA

Mochten jullie nog vragen hebben over datgene wat er in 2021 gebeurde, stuur mij een DM op Instagram of Facebook of stuur mij een mail naar info@viroen.nl.
Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor je omgeving.

Soso lobi,
Viroen

 

Meer weten?

Ben jij student, (jonge) mantelzorger of gewoon geinteresseerd  en heb je een vraag, verzoek, idee of opmerking voor mij?
Dan kun je mij bereiken via info@viroen.nl

Ben jij journalist of redacteur en wil je een interview met mij of een artikel over mij schrijven?
Dan kun je mij bereiken via media@viroen.nl

Soso lobi,

Viroen

Neem contact op!